Ylläs - Kahdeksan vuodenaikaa, seitsemän tunturia, kaksi kylää ja
kansallispuisto, jossa maailman puhtain ilma.

Seitsemän tunturin Ylläs lumoaa ympäri vuoden. Talvisin nautit Suomen lumisimmasta luonnosta, pisimmistä rinteistä ja hoidetuimmista laduista. Kesäöiden loppumaton valo houkuttelee huipulle tavoittelemaan taivaita, maistelemaan metsien makuja ja pyöräilemään perille asti.

Syysmaisemassa aisteja hellivät maailman puhtain ilma, ruskan punainen hehku ja revontulten räiske. Suomen suosituimman kansallispuiston portilla, aidoissa lappilaisissa kylissä runsaiden palveluiden lähellä viihdyt pitkään. Kansallispuisto lumoaa vierailijat monipuolisilla maisemillaan. Vuosittain alueella vierailee puoli miljoonaa ihmistä ja useimmille vierailut ovat osa vuosittaista loma- ja matkustussuunnitelmaa.

Luonnon ja kulttuurien rajaseutu

Kansallispuiston tuntureilla ja metsissä kohtaavat eteläinen ja pohjoinen luonto. Luonnonmaantieteellisesti Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Peräpohjolan, Metsä-Lapin ja Tunturi-Lapin rajamailla. Seutu on myös vanhan peräpohjalaisen maanviljelyskulttuurin ja pohjoisen poronhoitokulttuurin kohtaamispaikka.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta tuli Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto, kun Pallas-Ounastunturin kansallispuisto ja Ylläs-Aakenuksen suojelualue yhdistettiin vuonna 2005.

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä avautuva puisto on mittasuhteiltaan Suomen kolmanneksi suurin. Suurin osa Ylläksen alueen laduista sekä kesäreiteistä risteileekin kansallispuiston jylhissä maisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin vaeltajille.

Luontokeskus Kellokas palvelee asiakkaita ympäri vuoden Äkäslompolossa.
Sivustolla käytetään evästeitä, joilla mahdollistetaan sivuston kaikkien toimintojen toimivuus. Hyväksytkö evästeiden käytön?