Lappea on rentoutujan paratiisi Tornionjoki varressa!

LappeanLohi sijaitsee komeiden rantakallioiden päällä, villinä ja vapaana virtaavan Tornionjoen varrella, Lappean kuuluisan lohisuvannon puolivälin paikkeilla. Matkaa LappeanLoheen, Lappean kylään, tulee Kolarista vain 30km (lähin rautatieasema) ja Pellosta noin 45km. Kittilän lentokentältä paikalle Tornionjoki varteen pääsee reilussa tunnissa ja Rovaniemeltäkin noin 1,5 tunnissa.
LappeanLohen osoite on: Lappeantie 251, 95900 Kolari.

LappeanLohen majoitustilat on remontoitu persoonallisiksi huoneiksi entiseen Lappean kyläkouluun. Kyläkoulun historia ulottuu vuoteen 1921, jolloin Suomessa tuli voimaan oppivelvollisuuslaki. Maaseuduille annettiin lain toteuttamiseksi 15 vuotta aikaa. Vuonna -26 Kolarissa hyväksyttiin ensimmäinen oppivelvollisuuden täytäntöönpanosuunnitelma. Siinä suunnitelmassa oli mukana myös Väylänvarren koulu (v. -38 nimi vaihtui Lappean kouluksi).
Lappean koulutoiminta alkoi viidentenä kouluna Kolarissa 1.8.1929 supistettuna alakouluna. Ensimmäisenä opettajana toimi Elsa Piuva.  Talvisodan ajaksi kaikki koulut suljettiin. Lapin sodan aikana lokakuussa 1944 Kolari tuhoutui lähes täysin, niin myös Lappean koulu. Syksyllä 1945 koulutyö saatiin uudelleen käyntiin Ruotsista hankittujen parakkien avulla. Sodan jälkeen v. -46 Lappeaan saatiin myös toinen opettaja. Nykyinen koulurakennus valmistui v. -47 ja siinä oli 3 luokkahuonetta. Koulutoiminta Lappeassa loppui v. 1974.

LappeanLohessa on ympäri vuoden rauhallinen tyyssija niin majoitusta kaipaavalle kuin perhejuhlien tai kokousten järjestäjällekin. Majoitustiloina ovat entisen kyläkoulun tiloihin remontoidut yksilölliset ja viihtyisät huoneet. Kesällä majoitutaan myös perinteisiin leirintämökkeihin tai voit pysäköidä asuntoautosi tai –vaunusi avaralle pihamaallemme. Juhlien ja kokousten järjestämiseen LappeanLohessa on tilava juhlasali / kokoustila ja voitkin tilata meiltä koko ”serviisin”, majoituksesta tarjoiluihin. Kahviomme palvelee sekä satunnaista matkaajaa että majoittujaa tarjoillen kotona leivottua pullaa ja tuoretta kahvia tai huurteisen janoiselle kulkijalle.

Kesäisin LappeanLohen pihamaalla riittää vilskettä, kun Itämeren lohi (villilohi), Salmo Salar nousee jokeen lisääntymään tuoden mukanaan kalamiesten kirjon. Silloin vuokraamme kalastukseen sopivia veneitä ja kalastusvälineitä, myymme kalastuslupia ja tarvittaessa ammattitaitoiset kalastusoppaamme johdattavat teidät lohenkalastuksen saloihin. Syyskesällä ja ruskan värjätessä maisemaa, LappeanLohessa järjestetään marja- ja sieniretkiä, tutustutaan erilaisiin käsityötaitoihin tai rentoudutaan. Talvisin meille kannattaa tulla ihailemaan revontulia, nauttimaan hiljaisuudesta ja osallistumaan vaikka kahden valtakunnan moottorikelkkasafarille pihalta lähtevällä kelkkareitillä…

LappeanLohi
Lappeantie 251
95900 Kolari

LAPPEANLOHI ON AVOINNA SOPIMUKSEN MUKAAN.

Varaa majoitus: puh 0400 397 484 tai info@kylmamaa.fi

 

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla mahdollistetaan sivuston kaikkien toimintojen toimivuus. Hyväksytkö evästeiden käytön?